Volkswagen zet de Golf Cabriolet in het zonnetje tijdens de Wörtherseetour 2011. Het merk presteert er twee conceptcars van de cabrio: de R en de GTI.

De dertigste editie van de Wörtherseetour staat bij Volkswagen in het teken van de nieuwe Golf Cabriolet. Die is terug van weggeweest en daarom gooit het merk er maar liefst twee conceptcars van de cabrio tegenaan: de GTI en de R. Voor beide modellen geldt: officieel zijn er geen productieplannen maar het moet raar lopen als niet minimaal één van de twee het productiestadium haalt.

De Golf R Cabriolet (eerste foto) heeft de bekende 2.0 TSI-motor met 270 pk aan boord. Het maximale koppel van 350 Nm is vanaf 2.500 tpm beschikbaar. Volkswagen zegt dat de Cabriolet daarmee ‘in minder dan 6 seconden’ van 0 naar 100 km/u accelereert. De topsnelheid is uiteraard begrensd op 250 km/u.

De conceptcar is voorzien van de nodige opsmuk, zoals kuipstoelen met blauw/grijze lederen bekleding. De GTI (tweede foto) is qua ‘looks’ niet minder bescheiden maar moet het wel met iets minder vermogen doen: 210 pk.