Skoda onthult de derde generatie Octavia. Hij is helemaal nieuw en ruimer dan ooit.

De derde generatie Octavia ziet het daglicht. De Octavia is zoals Skoda het zelf omschrijft ‘the heart of the brand’: met deze auto is het merk groot geworden in Europa. De onthulling van het nieuwe model is dan ook een belangrijk moment.

De nieuwe Octavia is gegroeid. Hij is 90 mm langer en 45 mm breder dan het huidige model maar belangrijker nog: de wielbasis is met 108 mm gegroeid. Die ruimte komt vooral ten goede aan de achterpassagiers. Skoda zegt dat de Octavia de meeste been- en hoofdruimte achterin biedt van alle auto's in de compacte middenklasse. De bagageruimte is met een inhoud van 590 liter enorm.

Skoda heeft vier TDI-dieselmotoren en vier TSI-benzinemotor klaar staan voor de Octavia. De zuinigste dieseluitvoering is de 1.6 TDI Greenline, die slechts 89 g/km CO2 uitstoot. De Nederlandse importeur is nog bezig met de fabrikant om er nog een grammetje CO2 af te krijgen, zodat ‘ie in de 14 procent bijtellingscategorie valt. Een snelle RS-uitvoering zit in de pijplijn, net als een Combi.

De nieuwe Octavia komt in het voorjaar van 2013 naar Nederland, meer specificaties en prijzen worden laten bekend gemaakt.