Opel onthult officieel de Adam. Een stadsauto die met een opvallend design, verregaande personalisatiemogelijkheden en moderne elektronische snufjes voor opschudding in het kleinste segment wil zorgen.

"Geen enkele andere auto in dit segment kan zo vergaand gepersonaliseerd worden als de Adam”, en: “in tegenstelling tot andere rivalen in het segment, gaat Adam regelrecht in tegen de retrotrend”. Opel is op oorlogspad en wil met de Adam in het stadsautosegment een frisse en vernieuwende nieuwkomer neerzetten.

Het ontwerp oogt in ieder geval als zondanig, vooral het optisch zwevende dak dat in een contrasterende kleur kan worden uitgevoerd valt op. Dat doen ook de felle kleuren en sportief ogende wielen die tot maatje 18 inch zijn te bestellen. Opel biedt voor de Adam drie ‘basismoods’ aan die vervolgens verder naar smaak zijn aan te kleden. Glam is de chique variant, Jam de modieuze en Slam de sportieve van het stel.

Ook het interieur is uit te voeren in allerlei kleuren. Een bijzondere optie is de sterrenhemel, die met led-verlichting wordt gecreëerd. De Adam is de eerste Opel met het nieuwe infotainmentsysteem van het merk. Op een 7 inch touchscreen kun je verregaande integratie met een Androidtelefoon of iPhone tot stand brengen.

Dankzij de forse spoorbreedte (1.487 mm aan de voorkant) heeft de Adam volgens Opel een ‘lenig’ weggedrag. De nieuwe generatie driecilinder turbomotor is nog niet klaar dus tot die tijd levert Opel de Adam met een 1.2 viercilinder met 70 pk, een 1.4 met 87 pk en een 1.4 met 100 pk – behoorlijk wat keus dus voor een auto in het A-segment.

De Adam debuteert op de autoshow van Parijs eind september en is vanaf dan ook te bestellen. Prijzen zullen rond die tijd bekend worden gemaakt. Vanaf januari 2013 is de auto in de showrooms te bewonderen.

Video Opel Adam

Bekijk een video van de Opel Adam