Hier is de nieuwe Seat Leon! Hij oogt vertrouwd maar toch nieuw. Dankzij een Russische website kunnen we voortijdig kennis maken met de sportief ogende hatchback.

Eerder deze week liet de nieuwe Seat Leon al zijn kont zien en nu kunnen we ‘m van alle kanten bewonderen. Meteen duidelijk is dat Seat het roer niet radicaal omgooit: de nieuwe is duidelijk herkenbaar als Leon - vooral dankzij de oplopende onderste raamlijn en de scherp getekende koplampen.

Alle ronde lijnen zijn vervangen door rechte, iets wat vooral aan de achterkant is te zien. Opvallende, Audi-achtige led-verlichting springt aan de voorzijde het meest in het oog. Het rode exemplaar is een FR-uitvoering, die meteen vanaf de verkoopstart eind dit jaar verkrijgbaar zal zijn.

In het interieur heeft de grootste wijziging plaatsgevonden. Met een geheel nieuw dashboard met hooggeplaatst kleurenscherm is de Leon weer helemaal bij de tijd. Over de techniek hebben we pas volgende week de eerste informatie, als Seat de auto officieel onthult. Het spreekt voor zich dat de bekende TDI- en TSI-motoren van de Volkswagen Group van de partij zijn. De nieuwe Leon staat overigens op het MQB-platform, waarop ook de nieuwe Audi A3 is gebouwd.