Volkswagen Tiguan

Volkswagen wil twee nieuwe SUV cross-overs introduceren. De ene moet groter worden dan de Tiguan, de andere kleiner. 

Het merk Volkswagen komt met twee nieuwe SUV's. Deze maken deel uit van het modeloffensief waarmee de VW Groep de grootste autobouwer ter wereld wil worden. Dat betekent dat de nieuwkomers een aantrekkelijk uiterlijk zullen krijgen - maar ook een betaalbare prijs. Geruchten dat de Cross Coupé model zou staan voor een van de nieuwelingen kunnen daarom nog niet worden bevestigd. Tot slot is een laag brandstofverbruik belangrijk. 

De eerste van de twee SUV's moet groter worden dan het huidige model Tiguan (hier afgebeeld). Deze nieuweling met zeven zitplaatsen wordt vooral belangrijk om Amerikaanse consumenten uit hun geliefde 'minivan' (MPV) te krijgen.

De tweede SUV cross-over is interessanter voor ons Europeanen. Hij wordt juist kleiner dan de Tiguan en gaat concurreren met auto's als de Nissan Juke en Opel Mokka. Naar verwachting zullen er zowel uitvoeringen met voorwielaandrijving komen als met 4x4.  

Onlangs liet Ulrich Hackenberg, lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen, zich tegen het Duitse tijdschrift Automobilewoche ontvallen dat VW plannen zou hebben om het gamma uit te breiden met de twee nieuwe SUV's. Woordvoerder Peter Thul bevestigt dit nu aan persbureau Bloomberg