Ford Mondeo

De Amerikaanse versie van de nieuwe Ford Mondeo mag dan al rondrijden in de Verenigde Staten, in Nederland zullen we op het model moeten wachten tot eind 2014. Dat is het gevolg van de sluiting van de Ford-fabriek in Gent. 

De kranten stonden er deze week vol mee: de Ford Motor Company gaat de vestiging in het Belgische Genk definitief sluiten. De nadruk van het nieuws lag op de duizenden werknemers die hun baan verliezen. Maar wat zijn de gevolgen voor de levering van de auto's?

Voor de meeste modellen, zoals de nieuwe Ford Kuga, Ecosport en Edge heeft het geen consequenties. Dat ligt anders voor de nieuwe Ford Mondeo. De productie ervan was oorspronkelijk toegewezen aan Ford Genk maar zal nu waarschijnlijk in het Spaanse Valencia plaatsvinden. 

Gezien de extra tijd die de wijziging met zich meebrengt om de productielijnen in orde te brengen wordt de levering van de Mondeo in Europa met anderhalf jaar vertraagd. In plaats van medio 2013 verwachten we de middenklasser nu pas eind 2014. Tot die tijd zullen we het moeten doen met de huidige generatie Mondeo, die voor het laatst in 2010 een facelift heeft gekregen.