Een volwaardige middenklasser met een 1.0 driecilindermotor? Ford doet het gewoon met de nieuwe Mondeo die later dit jaar op de markt komt.

Ford gaat opnieuw een grens over met haar driecilinder Ecoboost turbomotor. We zijn nog maar net bekomen van het feit dat Ford deze motor durft te leveren in de Focus of het merk kondigt aan de 1.0 ook in de Mondeo te gaan verkopen.

Volgens Ford is de Ecoboost-motor ‘de kleinste krachtbron ooit in een middenklasser’ en dat geloven we graag. De kleinste motor die op dit moment dienst doet in de middenklasse-auto is een 1.4, en dat is dan nog een viercilinder ook. Ford belooft dat de 1.0 turbo ‘de schoonste en zuinigste’ motor in zijn segment is.

Exacte cijfers zijn nog niet bekend maar het merk spreekt over een CO2-uitstoot van ‘minder dan 130 g/km’. De motor levert in de Mondeo 125 pk vermogen en 170 Nm koppel met een overboost van 200 Nm. Meer informatie over de nieuwe Mondeo wordt vanavond bekend gemaakt tijdens het Go Futher-evenement voor Ford-dealers uit heel Europa, dat in Amsterdam wordt gehouden. We houden je op de hoogte.

Update

Nu met de eerste foto's van de Europese versie van de nieuwe Mondeo.