Het was al aangekondigd voor de Autosalon van Parijs, het debuut van de gefacelifte Toyota Verso. Nu hebben we informatie over en enkele foto's van de vernieuwde MPV.

Het Japanse merk heeft de facelift van de Toyota Verso grondig aangepakt. Niet minder dan 470 componenten zijn vernieuwd, opnieuw getuned of verbeterd. Zo zijn de ophanging en electric power steering onder handen genomen om de rijkwaliteiten te verbeteren. Het geluid dan onder de motorkap vandaan komt is verminderd. 

Verder stoten de motoren minder CO2 uit. Zo daalt de kooldioxide-emissie van de 126 pk sterke 2.0 D-4D dieselmotor van 139 naar 'minder dan 130 g/km'. De trekcapaciteit van deze krachtbron is echter met 200 kg verhoogd tot een totaal van 1.500 kg. Ook de Valvematic-benzinemotoren van 132 pk (de 1.6) en die van 147 pk (1.8) keren terug. De motoren worden gecombineerd met een zestraps handmatige transmissie. Optioneel is de verbeterde Continu Variabele Transmissie (automaat) leverbaar.  

Dan waar het bij een facelift als eerste om draait, de 'nieuwe neus'. Toyota heeft de nieuwe familie-ontwerptaal Under Priority toegepast om 'de waarneming van hoogte te reduceren, terwijl de nadruk wordt gelegd op de breedte en lengte' van de auto. De bovenste grille loopt nu bijvoorbeeld over de gehele breedte, terwijl de twee chromen strips en lipspoiler deze richting benadrukken. Ook achter is zo'n trucje toegepast met de bumper en geïntegreerde diffuser. 

De waarneming van de hoogte is gereduceerd, terwijl de nadruk wordt gelegd op de breedte en lengte van de auto

De lichtunits bevatten nieuwe led-dagrijverlichting en High Intensity Discharge-lampen (met waarschijnlijk xenonlicht). Er zijn drie nieuwe lakkleuren beschikbaar voor de Verso: Pearl White, Vivid Blue en Solid Blue. Ook het interieur is herzien. Toyota zegt de kwaliteit te hebben verhoogd door toepassing van zachte materialen, satijnglans zwarte afwerkingsdetails en nappa-leder. De nieuwe presentatie en verlichting van het instrumentencluster moet de ergonomie verbeteren.

De Verso komt in drie uitrustingsniveau's, die Live, Lounge en Active zijn genoemd. De standaarduitrusting van het basisniveau Live bevat voortaan mistlampen en een Follow Me Home-functie. De buitenspiegels kunnen nu worden verwarmd en hebben geïntegreerde richtingaanwijzer-lampjes. De Toyota Verso blijft beschikbaar als vijf- en zevenzitter. Alle zitplaatsen op de tweede en derde zitrij bestaan uit individuele zetels die, dankzij het Toyota Easy Flat-7 System, tot 32 verschillende configuraties kunnen leiden. De Verso is ruim voorzien van allerhande opbergplaatsen.