Porsche Cayman

Porsche werkt aan een viercilinder boxermotor. Deze gaat waarschijnlijk dienstdoen in de Boxster en Cayman maar niet voor 2016.

Porsche gaat zelf een viercilindermotor ontwikkelen. Uiteraard volgens het boxerprincipe en met turbotechniek. Dit publieke geheim is nu door een official van het merk bevestigd op de website van het Britse tijdschrift Autocar. Geruchten dat die motor al dit jaar wordt gepresenteerd worden door de Porsche-medewerker ontkracht.

Hij zegt daarover: “Het is geen geheim dat we werken aan een viercilindermotor, maar we zitten nog vroeg in het ontwikkelingsstadium. Volgens de huidige planning duurt het nog zeker 3 jaar voordat we officieel iets kunnen zeggen over dit onderwerp.”

De nieuwe motor wordt afgeleid van de huidige zescilinder die in de Boxster en Cayman ligt. Die auto’s krijgen waarschijnlijk als eerste de beschikking over de nieuwe krachtbron van Porsche. Toch gaan we al eerder viercilinders in een Porsche-model terugzien, de nieuwe SUV Macan – die later dit jaar het levenslicht ziet – krijgt de beschikking over Volkswagen-motoren met vier cilinders.