Dat zat eraan te komen. Na de verkoopstart van de Volkswagen Golf met 14 procent bijtelling volgt nu zusje Seat Leon. De prijzen van de Leon met het gunstige bijtellingstarief zijn nu bekend.

De Seat Leon is per direct te bestellen met 14 procent bijtelling. De Ecomotive-uitvoering heeft de bekende 1.6 TDI-motor met 110 pk, goed voor een brandstofverbruik van 3,4 l/100 km (1 op 29,4) en een CO2-uitstoot van 88 g/km. De Ecomotive is een klein beetje aangepast, zo staat de auto 15 mm dichter bij het asfalt en heeft ‘ie een dichte grille, wat de aerodynamica ten goede komt.

Seat gaat de Ecomotive leveren in drie uitvoeringen: Reference, Style en Style Business. De standaarduitrusting omvat: 16 inch lichtmetalen wielen, airconditioning, het Media Touch-systeem, cruise control en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening. De Style voegt daar diverse extra’s aan toe, zoals volautomatische airconditioning, Bluetooth, en mistlampen vóór.

Het nieuwe topmodel binnen de Leon-reeks is de Style Business, met full-led koplampen, navigatiesysteem, lichtsensor, regensensor, parkeersensoren voor en achter en privacy glass. De vanafprijs van de Seat Ecomotive bedraagt 23.990 euro, alle prijzen vind je hieronder in de tabel. De driedeurs is iets duurder maar de uitrusting wijkt ook iets af van die van de vijfdeurs. De levering van de Ecomotive-modellen start in augustus.

Prijzen Seat Leon Ecomotive
Driedeurs
Reference 23.990 euro  
Style 25.690 euro
Style Business        26.890 euro
Vijfdeurs
Reference 23.990 euro
Style 24.990 euro
Style Business 26.590 euro