Ford geeft een voorproefje van de volgende generatie S-Max met de S-Max Concept. Het studiemodel is onder andere uitgerust met hartslagmeter en suikerspiegelindicator.

Denk even de bekende conceptcar-trucjes weg en zie hier: de nieuwe Ford S-Max. Een setje normale spiegels, handgrepen en ‘normale’ koplampen staan nog tussen het productiemodel en de nu getoonde Concept in maar verder lijkt het ontwerp van de volgende generatie S-Max klaar te zijn. De S-max is voorzien van diverse bekende Ford-elementen, zoals de chique grille, ver aan de zijkant doorlopende koplampen en de teruglopende achterste raamstijl.

Ford S-Max Concept

In het interieur draait het allemaal om connectiviteit. De S-Max Concept beschikt over draadloos internet, spraakbediening waarmee je diverse smartphone apps kunt activeren en car-to-car-communicatie. Ford heeft twee interessante nieuwe functies toegevoegd: een hartslagmeter en een glucoselevelindicator. Die eerste kan bij afwijking van het hartritme de gegevens doorsturen naar specialisten. De glucosemeter registreert de suikerspiegel van bijvoorbeeld een slapend kind op de achterbank en geeft een signaal als er bijzonderheden zijn.

De S-Max beschikt over drie zitrijen, waarbij de derde bestaat uit twee stoelen die tegelijk in hoogte zijn te verstellen. De middelste stoel van rij 2 kan in de vloer worden opgeborgen. Onder de motorkap ligt de nieuwe 1.5 Ecoboost-motor.

De S-Max Concept debuteert op de IAA in Frankfurt, die over minder dan twee weken van start gaat.