Ford heeft de nieuwe Mustang onthuld. Het nieuwe model komt als eerste Mustang ooit naar Europa.

De Ford Mustang slaat zijn vleugels uit. De auto komt voor het eerst in zijn bijna vijftigjarig bestaan naar Europa. Veel exemplaren bereikten het Europese vasteland al via grijze import maar de nieuwe Mustang kan je straks ‘gewoon’ bij de Ford-dealer kopen.

Ford gaat de nieuwe Mustang met twee motoren aanbieden. De 2.3 Ecoboost is een turbomotor van de nieuwe generatie, hij levert 309 pk vermogen en 407 Nm koppel. Ouderwets – there is no substitute for cubic inches - kan ook, daarvoor heeft Ford de 5,0 liter V8-motor met 426 pk en 529 Nm. Prestatiecijfers volgen later vandaag.

Ford heeft de nieuwe Mustang een moderne wielophanging gegeven. Het stuur- en rijgedrag zouden de verwachtingen van de Europese klant moeten overtreffen. De Mustang beschikt over een systeem waarmee je de besturing, gasrespons, het schakelgedrag en de mate van ingrijpen van het stabiliteitssysteem kunt beïnvloeden.

De nieuwe Mustang heeft herkenbare vormen. De typische achterlichten, de brede carrosserie in combinatie met het lage dak en talloze andere Mustang-details zijn in het nieuwe ontwerp terug te vinden. Ford heeft ook nog mogelijkheden gevonden voor verbetering van de interieurruimte. De kofferbak is groter geworden – er is nu plaats voor twee golfsets – en voor de inzittenden is er meer heup- en schouderruimte.

Update

Nu met heel veel foto's en een video.