Jawel, een ‘hot hatch’ van Kia. Het gaat gebeuren, en hij heet Cee’d GT. De eerste beelden van de snelste Cee’d zijn nu op internet beland.

Op de autosalon van Genève in maart vindt de officiële onthulling plaats maar nu al zijn de eerste afbeeldingen op internet opgedoken. En daarmee is het plaatje compleet want Kia onthulde zelf al eind vorig jaar de specificaties van de Cee’d GT.

De GT ziet er lekker ‘dik’ uit, zoals de eerder vrijgegeven schetsen al ook al beloofden. In de 18 inch lichtmetalen wielen schuilen rode remklauwen en in de enorme grille is eveneens een rood accent te vinden. De dikkere bumpers, skirts en GT-badges maken het gespierde uiterlijk compleet. Opvallend zijn verder de vier geclusterde led-dagrijlichten aan beide kanten van de voorbumper.

De specs waren dus al bekend maar voor de formaliteit herhalen we die hier graag nog een keer. Onder de motorkap ligt een 1.6 turbomotor, die we al kennen uit de Veloster Turbo van zustermerk Hyundai. In de Cee’d produceert het blok 204 pk vermogen en 265 Nm koppel, goed voor een 0 tot 100 km/u-sprint in slechts 7,9 seconden. Het verlaagde onderstel en de stijvere veren beloven sportievere rij-eigenschappen. De GT komt als driedeurs Pro_cee'd en als vijfdeurs.