Mini heeft zijn toekomstige designelementen verpakt in de Vision conceptcar. Die laat zien dat we geen radicale veranderingen hoeven te verwachten van de volgende generatie Mini’s.

Het basisontwerp van de Mini staat, daar kan je weinig aan veranderen. Er zijn subtiele aanpassingen die de vorm net weer iets gespierder maken maar die vallen niet eens op in eerste instantie. De Mini Vision toont dan ook vooral dat de nieuwe ontwerpelementen van toekomstige Mini’s vooral in details zitten.

Neem bijvoorbeeld de grille, waarin de voorbumper en de mistlichten zijn opgenomen. Die ga je zeker bij de nieuwe generatie Mini’s terug zien. Dat geldt ook voor de wielkasten die optisch zijn verbonden met de voorste raamstijl. Het draait verder om het gebruik van lichtgewicht materialen en de aerodynamica. Zo zijn er luchtgaten in de voorste wielkasten aangebracht en zijn de spiegels en wielen ontworpen voor een zo gunstig mogelijke stroomlijn.

In het interieur zie je ook de bekende Mini-vormen weer terug, met het centraal geplaatste instrumentarium als meest kenmerkende element. De zwevende middentunnel en de feestverlichting – je kunt zelfs een discovloer nabootsen – zijn de nieuwe elementen. De ontwerpers hebben geprobeerd om in het compacte interieur een zo ruimtelijk mogelijk gevoel te creëren. De goud/oranje carrosseriekleur vind je overigens ook terug in verschillende interieurdetails.

De nieuwe generatie Mini debuteert zeer binnenkort, waarschijnlijk op de autoshow van Frankfurt in september.