De uitgelekte schetsen van de Kia Provo prikkelen. Deze conceptcar is niet zomaar een cross-over maar een van het stoere en sportieve soort. Sorry voormalige nozems, niet voor lieverdjes!

Vlak voordat de autosalon van Genève van start gaat zijn schetsen gelekt van wat Kia omschrijft als een 'racy urban concept'. Z'n naam is Provo en het is een brutaaltje. Zie 'em daar eens staan met de enorme 'tiger nose'-grille en grote maat wielen. 

Opvallend zijn de lichtunits. Zowel voor als achter zijn de lampen in een smalle, horizontale strip opgenomen. De spoilerlip achter rust als het ware op de lichtstrip. De urban cross-over heeft een aflopend dak. Samen met het flinke achterwerk geeft het de Provo een coupé-achtig aanzicht.

De oranje accenten zetten onderdelen zoals de wielen, daklijn en diffuser achter nog eens extra aan. Dat zien we ook terug in het interieur, al is het daar subtieler. Binnenin springt juist de lederen bekleding in honingraat-stiksel het eerst in het oog. Het van onder afgeplatte stuurwiel is met alcantara bekleed.

Hoewel het compacte cross-over segment - met onder meer de Nissan Juke, Opel Mokka en Renault Captur - zo langzamerhand boordevol begint te raken is deze uitdagende Provo een welkome aanvulling. We hopen deze week op de autoshow te vernemen of de conceptcar kans maakt om in productie te worden genomen.