Opel laat zijn beide primeurs voor de autosalon van Genève nu al zien. Tijdens een voorpremière in een hotel in Genève maken we kennis met de Adam Rocks Concept en Cascada.

Opel onthult pas morgen de Adam Rocks en Cascada aan de internationale pers maar wij maakten een dag voor de opening van de autosalon van Genève al kennis met de twee wereldprimeurs. Opel laat met deze auto’s zien dat het merk graag hogerop wil. Het woord ‘premium’ viel meer dan eens tijdens de presentatie.

Wat is er dan zo premium? Volgens Opel de Cascada. Die moet je vooral niet zien als Astra Cabrio, al doet de auto daar wel aan denken. Het interieur en de koets vertonen grote gelijkenissen met de hatchback maar het moet gezegd: Opel heeft zijn best gedaan de Cascada te upgraden ten opzichte van de Astra. Het fraaie interieur en de slim ontworpen achterzijde – waarbij de achterklep over de hele breedte opent – zijn daarvan voorbeelden.

Opel prijst de Cascada ook aan als praktisch, je hebt geen andere auto meer nodig als de Cascada voor deur staat. Een blik in de kofferbak leert echter dat er niet heel veel ruimte overblijft voor de dagelijkse boodschappen als het dak geopend is. Wel kan de achterbank omlaag als je meer ruimte nodig hebt, vrij uniek bij een cabriolet.

Adam Rocks

De Adam –waarvoor Opel inmiddels 30.000 orders binnen heeft - blijft niet alleen. Dat er meer varianten van de Adam komen is zeker, zo kondigt een woordvoerder van het merk aan in Genève. Of dat een cross-over achtige of een cabrio wordt dat moeten we nog even afwachten. De Adam Rocks combineert die twee mogelijkheden op grappige wijze. De Rocks is een stoer ogende conceptcar met uitgebouwde wielkasten, subtiele blauwe accenten en kunststof ‘beschermings’-platen.

Opel heeft ook een app voor smartphones ontwikkeld die het plaatselijke weer in de gaten houdt, zodat je niet in een onverwachte regenbui terechtkomt met je cabriolet.