De Volkswagen Golf is Auto van het Jaar 2013. De uitslag is zojuist bekend gemaakt in het Palexpo in Genève, waar morgen de autosalon van Genève van start gaat.

De Auto van het Jaar 2013 is bekend. Na een niet al te spannende telling waarin alle kandidaten voorbij kwamen trok de Volkswagen Golf met 414 punten uiteindelijk aan het langste eind. De uitslag is afgetekend, de Golf heeft ruim twee keer zoveel punten als de nummer 2. Dat is het duo Toyota GT 86 / Subaru BRZ.

Een mooie derde plaats is er voor de Volvo V40. De verkiezing, die door zeven automagazines in Europa wordt georganiseerd, vindt dit jaar voor vijftigste keer plaats. De andere finalekandidaten waren de Ford B-Max, Mercedes-Benz A-Klasse, Renault Clio, Peugeot 208 en Hyundai i30. Die eindigden in die volgorde op de plaatsen 4 tot en met 8.   

De bekendmaking van de Auto van het Jaar is voor pas voor het tweede keer in Genève. Het was weer dringen geblazen in de hal van Het Palexpo-complex, waar de pers vanuit de hele wereld zich heeft verzameld. In Genève gaat morgen de belangrijkste autobeurs van Europa van start. De overwinning zal door Volkswagen dan ook groots gevierd worden op de stand vanaf morgen. We doen dinsdag en woensdag live verslag vanaf de beursvloer.