Kia showt op de autosalon van Genève dat het merk een meer speels, jeugdig karakter krijgt in de toekomst. De Provo Concept laat dat het best zien.

Kia beleeft zijn tweede jeugd op de autosalon van Genève. Er komt in de toekomst (nog) meer onderscheid tussen Kia en zustermerk Hyundai. De woordvoerder van het merk legt uit: “Kia gaat meer de speelse kant op en Hyundai wordt meer elegant.” De Provo Concept die hier debuteert laat dat heel duidelijk zien.

Ja, het is een heel duidelijk een conceptcar maar Kia heeft serieuze plannen met de auto: “Het is aannemelijk dat iets wat heel dicht in de buurt van de Provo Concept ligt op de markt gaat komen.” Dat is niet op korte termijn. Het studiemodel bevindt zich nog zeer duidelijk in de conceptfase, wat ook te zien is aan het futuristische interieur. Je moet deze auto zien als alternatief voor eigenwijze B-segmentauto’s als de Citroën DS3 en Mini Coupé. Overigens is niet alleen het design interessant, ook technisch biedt de Provo Concept nieuws. Er schuilt namelijk een hybride aandrijflijn in deze auto, waarbij een elektromotor de achterwielen aandrijft.

Naast de Provo heeft Kia ook een primeur die de jeugdigheid van merk al een stuk dichterbij brengt: de Cee’d GT. Hij ziet er bijzonder goed uit, goed geproportioneerd en lekker sportief – vooral als driedeurs. Belangrijk nieuws is er verder in de vorm van verschillende nieuwe turbomotoren. Kia lanceert in een klap een 1.0, 1.2 en 2.0 met turbo – in aanvulling op de 1.6 GDi-T die in de Cee’d GT komt te liggen. Vanaf volgend jaar begint Kia met het uitrollen van de nieuwe krachtbronnen over zijn modellen.