Het feestje van 50 jaar Lamborghini is afgelopen. Net toen de bijeengekomen fans naar huis wilden kwam het supercarmerk op de proppen met een wel heel egoïstisch cadeautje aan zichzelf...

In het diepste geheim heeft Walter de Silva, ontwerpbaas van het Volkswagen-concern en dus ook van Lamborghini, een eenmalige conceptcar ontworpen. De auto is gisteren onthuld bij de afsluiting van de Grande Giro, de driedaagse Grand Tour waarbij honderden GT's en supercars door Italië reden naar de thuisbasis van het jarige merk, Sant'Agata Bolognese.

De 'one-off' draagt de naam Egoista, verwijzend naar het feit dat 'ie slechts een stoel heeft. De cockpit is als die van een straaljager waarin je in je eentje kunt doen wat je graag wilt doen in een Lambo: lekker dollen. De auto heeft geen deuren, je komt in de cockpit zoals bij een gevechtsvliegtuig, zij het dat de top bij de Lamborghini Egoista naar boven opent.

De Egoista is geheel uit koolstofvezel en aluminium opgebouwd. Enkele componenten zijn aan de Gallardo ontleend. Daaronder zit de 5,2 V10-motor van 570 pk. Van het jubileummodel is nog slechts een klein formaat foto vrijgegeven. Het is nog onbekend of de auto door Lamborghini te koop zal worden aangeboden. 

Meer foto's van de Lamborghini Egoista vind je hier.