Alsof de Veneno nog niet bizar genoeg is... De Lamborghini Egoista Concept is het finalenummer van het jubileumfeest van het vijftigjarige merk. We hebben nu meer foto’s van deze bijzondere creatie.

Lamborghini heeft de festiviteiten rondom de vijftigste verjaardag op een bijzondere manier afgesloten: met de onthulling van Egoista Concept. Gisteren lieten we je al een foto zien, nu hebben we meer beeld van deze bizarre creatie van ontwerper Walter De Silva.

Het ontwerp van deze ‘single seater’ – vandaar de naam Egoista – is gebaseerd op dat van een straaljager. De grijze kleur, de cockpit, de extreme vormen en zelfs groen/rode boordverlichting op het dak: dit is een gevechtsvliegtuig zonder vleugels. Het kan nog gekker: er zijn no-walk-zones aangebracht naast de cockpit. De koets is opgetrokken uit koolstofvezel en aluminium.

Lamborghini Egoista Concept

In het interieur gaat de gekkigheid gewoon door: het zeshoekige head-up display zoals in een straaljager is nog maar één opvallend element. Kijk eens naar het instrumentarium dat is opgehangen op een soort van X-frame, of het apart gevormde stuur.

Je zou verwachten dat zo’n vliegtuig-creatie wordt voortgestuwd door straalmotoren, maar deze Lamborghini – voor zover ‘ie rijdt, het blijft een conceptcar – drinkt geen kerosine maar gewoon benzine. Achterin ligt de 5.2 V10-motor uit de Gallardo. Hij levert exact 600 pk. Lamborghini heeft vooralsnog geen verdere geen plannen met de Egoista. Maar wat niet is, kan nog komen.