Voor de BMW i8 blijkt de weg naar Frankfurt te lang. Een week voor de officiële onthulling op de autoshow lekken de eerste foto’s uit.

De BMW i8 duikt voortijdig op. Op deze officiële plaatjes, die door een Russische website te vroeg op het internet zijn geslingerd, staat de i8 in volle glorie - inclusief het interieur. BMW heeft ten opzichte van de i8 Concept slechts subtiele wijzigingen aangebracht, waardoor de plug-in hybride sportauto futuristisch oogt.

BMW maakte zelf eerder al alle technische informatie van de i8 wereldkundig, waardoor er weinig verrassingen meer overblijven voor volgende week. Toch zal BMW er een feestje van maken in Frankfurt, want het merk toont naast de i8 ook de onlangs onthulde i3. Het zijn twee technische paradepaardjes van het merk.

De i8 is een plug-in hybride met 1.5 driecilinder turbomotor en een elektromotor, die samen een systeemvermogen van 362 pk genereren. De i8 accelereert in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u en stoot slechts (in theorie) 59 g/km uit.