Mercedes-Benz biedt alvast een kijkje in het interieur van de GT, de nieuwe V8-sportauto van het merk. In het najaar wordt de GT helemaal onthuld.

Mercedes-AMG heeft een nieuwe sportauto klaar staan: de GT. Deze komt in een voor Mercedes-Benz geheel nieuw segment, namelijk dat van de Porsche 911 en Audi R8. Mercedes-AMG spreekt zelf over een ‘fascinerende, dynamische en veelzijdige high performance auto’.

Het dashboard is een voortzetting van het concept dat we in eerdere sportauto’s van Mercedes-Benz zagen, zoals de SLS AMG waarvan de GT min of meer de opvolger is – al wordt ‘ie wel een stuk betaalbaarder dan de SLS. Een brede middenconsole en middentunnel zijn kenmerkend, net als de zes ronde ventilatie-openingen. De acht knoppen van het AMG Drive Select-systeem, waarmee je als bestuurder verschillende rijstanden kunt instellen, zijn als knipoog naar de motor in een V-opstelling geplaatst.

De motor is dus een V8, afkomstig van AMG. Gegevens over het vermogen of de prestaties geeft Mercedes-AMG nog niet vrij. De onthulling staat gepland in het najaar, dus waarschijnlijk vindt op de autosalon van Parijs in oktober het publieksdebuut plaats.