Cadillac ATS

Cadillac is nog lang niet klaar met uitbreiding van zijn modelportfolio. Het merk heeft serieuze plannen voor een compacte sedan onder de ATS.

Cadillac wil de concurrentie aangaan met de Mercedes-Benz CLA en Audi A3 Limousine. In dit nog redelijk nieuwe segment van luxe, compacte sedans ziet Cadillac wel brood, zo heeft marketingchef Uwe Ellinghaus bekend gemaakt in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Car and Driver.

Ellinghaus treedt nog niet in details, maar zou graag zien dat de auto achterwielaandrijving krijgt. Hoewel voorwielaangedreven auto’s als belangrijk voordeel hebben dat ze goedkoper zijn om te ontwikkelen en produceren wil Cadillac toch graag achterwielaandrijving aan kunnen bieden in dit segment. Daarin zou het merk dan uniek zijn, want de eerdergenoemde Duitse concurrenten hebben aandrijving op de voorwielen.

Cadillac zou het platform van de ATS, momenteel het kleinste model, kunnen gebruiken als basis voor de nieuwe sedan. Veel haast hebben de Amerikanen overigens niet met het model, voor het komende jaar staan er al diverse nieuwtjes (ELR, ATS Coupé, nieuwe Escalade, nieuwe SRX) in de agenda. Reken dus op z'n vroegst op eind 2016.