Volkswagen laat op de autoshow van New Delhi, die later deze week van start gaat, een opgewarmde versie van de Taigun Concept zien. Het duurt niet lang meer voordat de productieversie van de compacte SUV verschijnt.

Volkswagen heeft de Taigun Concept uit 2012 een nieuw likje verf gegeven voor de Auto Expo New Delhi. Ten opzichte van het vorige studiemodel heeft de vernieuwde Taigun het reservewiel achterop in plaats van achterin, met als gevolg dat de achterklep is vervangen door een deur. De ruit kan apart geopend worden. Ook de achterlichten zijn iets gewijzigd.

Volkswagen zegt dat de Taigun, die zijn technische basis deelt met Up!, bijna klaar is voor productie. Het merk heeft feedback van het publiek op de eerste Taigun Concept gebruikt als input voor het productiemodel.

De SUV meet in de lengte slechts 3,86 meter en weegt 998 kilogram. Onder de motorkap ligt een 1.0 TSI-motor,  een driecilinder met turbo die 110 pk levert. Dat is genoeg voor prima prestaties, de Taigun accelereert in slechts 9,2 seconden van 0 naar 100 km/u.