De nieuwe driecilinder in de Opel Adam komt in twee smaken. Naast de eerder aangekondigde 115 pk-variant verschijnt er ook een versie met 90 pk.

Opel gaat de nieuwe 1.0 driecilinder turbomotor leveren in twee vermogensvarianten. Afgelopen zomer al kondigde het merk een versie met 115 pk aan, nu meldt het merk dat er ook een 90 pk sterke variant verschijnt. Beide hebben een koppel van 166 Nm en zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De 1.0 Ecotec met 90 pk verbruikt in het gunstige geval 4,3 l/100 km (1 op 23,2) en stoot 99 g/km CO2 uit, wat goed is voor 20 procent bijtelling. Ook de versie met 115 pk profiteert van dat bijtellingspercentage. De huidige, turboloze viercilinders blijven voorlopig naast de nieuwe turbomotoren in het assortiment.

Beide versies zijn aan het eind van het voorjaar te bestellen, de productie start in de zomer. Tegelijkertijd introduceert Opel nieuwe kleuren, interieurthema’s en andere personalisatieopties voor de Adam, die de nu al enorme keuze nog groter maken.