Ford heeft de vernieuwde Focus onthuld. Met een nieuwe neus, een vereenvoudigd dashboard, een nieuw infotainmentsysteem en nieuwe motoren is de Focus weer helemaal up-to-date.

Ford stelt de vernieuwde Focus voor, voorafgaand aan het debuut op de autosalon van Genève volgende week. De nieuwe neus met gewijzigde motorkap, een nieuwe voorbumper, slankere koplampen en chique grille valt meteen op. Nieuwe carrosseriekleuren en vernieuwde achterlichten maken de optische wijzigingen compleet.

Het dashboard is overzichtelijker geworden, Ford heeft het aantal knoppen op de middenconsole en het stuur gereduceerd. Nieuwe afwerkingsstrips geven het binnenste een hoogwaardigere aanblik. Dat doet ook het optionele, nieuwe 8 inch beeldscherm, dat het oude mini-scherm vervangt. Ford noemt het systeem Sync2. De features zijn onder andere een split screen-functie, 3d-weergave van snelwegkruispunten en het ‘one shot’ invoeren van de bestemming. Ford heeft ook andere elektronische hulpjes verbeterd, zo kan de Focus nu ook achteruit parkeren in vakken die dwars langs de weg liggen.

Het merk belooft dat de handelbaarheid en stuurprecisie zijn verbeterd, onder andere doordat de voortrein stijver is. Nieuwe motoren zorgen vooral voor een lager verbruik. Ford vervangt de 1.6-motoren door nieuwe 1.5 Ecoboost-exemplaren, die verkrijgbaar worden met 150 en 180 pk. De 1.0 Ecoboost-motoren blijven in het assortiment, maar zijn wel tot 19 procent zuiniger geworden. Er verschijnt zelfs een versie met een CO2-uitstoot van 99 g/km, maar dat levert geen bijzonder bijtellingsvoordeel op (20 procent bijtelling). Ford introduceert ook een nieuwe 1.5 TDCi dieselmotor, met 95 en 120 pk. De 2.0 TDCi met 150 en 180 pk blijft ook verkrijgbaar.

De vernieuwde Ford Focus wordt verkrijgbaar in het vierde kwartaal van dit jaar, prijzen zijn nog niet bekend.