Mini heeft de voorbode van de volgende generatie Clubman gepresenteerd. Met twee volwaardige achterportieren en een flink toegenomen lengte en breedte is het nieuwe model opgegroeid tot volwaardige stationwagon.

Een nieuwe Mini betekent een nieuwe Clubman. Mini laat de voorbode van dat model zien op de autosalon van Genève volgende week. De Clubman Concept is vooral veel groter dan het huidige model. In de lengte is er 26 centimeter bijgekomen (nu 4,22 meter lang) en in de breedte groeide de Clubman met 17 centimeter tot 1,84 meter.

Dat betekent dat er nu plaats is voor twee volwaardige achterportieren. De Clubman is niet lang asymmetrisch en verliest zijn ‘suicide door’, de achterportieren openen bij het nieuwe model in dezelfde richting als de voorportieren. De achterdeuren zijn wel gebleven en zijn automatisch te openen door met je voet onder de achterbumper te bewegen.

Een voordeel van de toegenomen lengte is dat er meer ruimte beschikbaar is voor de achterste passagiers, er zijn nu drie aparte stoelen achterin in plaats van een bank. Het design van de nieuwe Clubman Concept lijkt redelijk productieklaar te zijn, zowel van binnen als van buiten.