Skoda onthult volgende week op de autosalon van Genève de VisionC Concept. Dit studiemodel laat zien dat Skoda’s naast praktisch en ruim ook mooi kunnen zijn.

Skoda presenteert op de autosalon van Genève volgende week de VisionC Concept. Het is een vijfdeurs coupé die als voorbode dient van de volgende fase in het design van Skoda. Het merk spreekt over een evolutie en borduurt dus voort op de huidige ontwerplijn.

Toch verandert er wel wat. Het ontwerp van een Skoda moet expressiever, dynamischer en emotioneler worden. Die eigenschappen moeten hand in hand gaan met ruimte en functionaliteit, belangrijke kenmerken van alle Skoda’s. Om dit te illustreren biedt de VisionC plaats aan vijf personen en is er ruime kofferbak aanwezig.

De VisionC staat op het MQB-platform, dat ook door de Octavia wordt gebruikt. Onder de motorkap geen krachtige hybride aandrijflijn, zoals je zo vaak bij concept cars ziet, maar een bescheiden 1.4 TSI met 110 pk die desgewenst ook op aardgas loopt. De CO2-uitstoot van 91 g/km is eveneens bescheiden.

Bekijk alle primeurs van de autosalon van Genève 2014.