Seat onthult op de autosalon van Genève in maart de Leon Cupra 280 aan het grote publiek. Dit is de snelste productie-Seat ooit.

De officiële onthulling staat gepland voor de autosalon van Genève in maart, maar Seat komt nu al met (bijna) alle informatie en de foto’s van de Leon Cupra 280. Het merk meldt trots dat de 280 pk sterke Cupra de snelste productie-Seat ooit is.

De Leon Cupra 280 heeft de bekende 2,0 liter TSI-motor, die 280 pk vermogen en 350 Nm koppel – vanaf 1.750 tpm – produceert. Het bekende 0-100 km/u sprintje duurt slechts 5,7 seconden met de DSG-automaat en 5,8 seconden als de auto is voorzien van handgeschakelde versnellingsbak. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Seat meldt dat de Leon Cupra 6,4 l/100 km brandstof consumeert en 149 g/km CO2 uitstoot. Dat is in het gunstigste geval en uiteraard zijn deze cijfers geheel theoretisch.

Seat Leon Cupra 280

De Leon Cupra 280 heeft een sperdifferentieel op de vooras dat elektronisch wordt aangestuurd. De maximale sperkracht van 1.600 Nm kan als het moet naar één wiel worden gestuurd. De Cupra beschikt verder over Dynamic Chassis Control. De hardheid van het onderstel kan ingesteld worden met het Cupra Drive Profile, dat verschillende rijstanden kent en verder invloed heeft op de besturing, het uitlaatgeluid, de gasrespons, de automaat en het sperdiffentieel.

De Cupra is aangekleed met verfraaiingen als 19 inch wielen, sportbumpers, een diffusor, een dakspoiler en full-led koplampen. Prijzen zijn nog niet bekend, de Leon Cupra 280 verschijnt als drie- en vijfdeurs in april in de showroom.