Eén van de meest verkochte auto’s ter wereld is geheel vernieuwd. Maak kennis met de nieuwe Ford F150.

Ford heeft zijn pick-up truck, de F150, geheel vernieuwd. Het merk presenteert de auto op de autoshow van Detroit die zojuist zijn poorten heeft geopend. Hoewel de F150 officieel niet in Nederland verkrijgbaar is, vinden er altijd exemplaren hun weg naar ons land via de grijze import. Het nieuwe model is dankzij zijn 317 kilogram lagere gewicht en zuinigere motoren in ieder geval een stuk interessanter voor de liefhebbers, want minder BPM, minder wegenbelasting en een lager verbruik.

De nieuwe F150 wordt leverbaar met een 2.7 viercilinder turbomotor, die is uitgerust met start/stop-systeem. Ook heeft de pick-up een actieve grille, die sluit wanneer er minder koeling nodig is en zo de aerodynamica verbetert. Naast de 2.7 Ecoboost levert Ford ook een 3.6 V6-motor en 5.0 V8.

De F150 krijgt tal van nieuwe snufjes mee, zoals camera’s die 360 graden rondom de auto kunnen kijken. De pick-up heeft geïntegreerde oprijplaten, waarmee je eenvoudig een quad of motor de laadbak in rijdt. Andere nieuwtjes zijn een 8 inch beeldscherm en trailer assist, dat het scharen van de aanhanger helpt te voorkomen.

De F150 gaat later dit jaar in de Verenigde Staten in de verkoop en wordt verkrijgbaar in verschillende lengtevarianten. Na de verkoopstart in de V.S. zullen de eerste exemplaren naar Nederland komen via de daarin gespecialiseerde bedrijven.