Volkswagen heeft de vernieuwde Polo onthuld. Een flinke technische update voorziet in nieuwe motoren, nieuwe infotainmentsystemen en een verbeterde veiligheid. De Bluemotion is er weer met 14 procent bijtelling.

Eén van de meeste populaire auto’s van Nederland is vernieuwd. Volkswagen heeft de Polo in een nieuw jasje gestoken. Aan de buitenkant zijn de wijzigingen klein maar onderhuids heeft Volkswagen flinke verbeteringen doorgevoerd.

De Polo krijgt diverse nieuwe motoren. De huidige 1.2 en 1.6 dieselkrachtbronnen worden vervangen door een nieuwe 1.4 driecilinder TDI-motor met 75 en 90 pk. De 75 pk-versie is er als Bluemotion, die van 14 procent bijtelling profiteert, dit jaar en in 2015. De CO2-uitstoot van slechts 82 g/km is laag genoeg voor de strengere CO2-regels die gelden voor 14 procent bijtelling. De huidige Polo Bluemotion, met 1.2 TDI-motor, valt sinds 1 januari buiten de boot.

Volkswagen Polo 2014

Er zijn ook nieuwe benzinemotoren. De 1.0 driecilinder uit de Up! vindt zijn weg naar de Polo. Hij is er met 60 en 75 pk, later volgt een TSI-versie – met turbo dus – met 90 pk. Tot die tijd mag de 1.2 TSI die plaats opvullen. De sportieve topuitvoeringen, de BlueGT met 150 pk en de GTI - nu met met 192 pk - blijven in het assortiment.

Meer infotainment

Volkswagen voorziet de Polo van nieuwe infotainment- en navigatiesystemen die we al kennen uit de Golf. Twee van die nieuwe systemen met aanraakscherm zijn voorzien van MirrorLink, waarmee je de functies van een smartphone op het scherm in de auto kunt bedienen. Het interieur is verder opgeknapt met een nieuw stuurwiel en een verfraaid instrumentarium.

De veiligheid wordt in de vernieuwde Polo naar een hoger plan getild, door systemen uit duurdere modellen aan te bieden. Post Collision Braking voorkomt ‘doorschieten’ na een ongeval en City Braking remt automatisch bij een naderende aanrijding op lage snelheid. Verder zijn adaptieve cruise control, led-hoofdverlichting en vermoeidheidsherkenning leverbaar op de vernieuwde Polo.

De Polo maakt in zijn vernieuwde gedaante eind mei zijn opwachting in de showroom, prijzen zijn nog niet bekend.