Bentley Flying Spur

Bentley heeft serieuze plannen om zijn assortiment uit te breiden met een vijfde model. Dat wordt een tweezits sportauto of een nog nader te bepalen model onder de Mulsanne.

Bentley ziet mogelijkheden voor een vijfde model in zijn line-up. Na de komst van de SUV in 2016 wil het merk nóg een nieuw model toevoegen. Dat heeft Bentley-baas Wolfgang Durheimer gezegd tegen het Britse tijdschrift Top Gear.

Wat voor model het wordt is nog niet bekend, maar Durheimer geeft twee opties. Optie 1 is een tweezits sportauto. Dit wordt dan het nieuwe instapmodel van Bentley, mogelijk met V6-motor als onderdeel van een hybride aandrijflijn. De sportauto wordt geen ‘massa-auto’. Geen Porsche Boxster-concurrent dus, maar een alternatief voor exclusievere modellen zoals de aanstaande Mercedes-AMG GT en Maserati Alfieri.

De tweede optie is dat het nieuwe model een auto tussen de Flying Spur en Mulsanne in wordt. Tussen de duurste Flying Spur en de Mulsanne gaapt een prijsgat van ruim 120.000 euro, dus daar is zeker nog ruimte voor een nieuw model. Ook hier spreekt Durheimer over de mogelijkheid van een hybride aandrijflijn.