De Mazda Hazumi Concept is een van de mooiste concept cars van de 2014-editie van de autosalon van Genève. Dat niet alleen, dit studiemodel is ook nog eens zeer realistisch.

“De Hazumi Concept is voor 90 procent de nieuwe Mazda 2.” Duidelijke taal van de woordvoerder van Mazda op de stand van het merk in Genève. Hij verwacht dat de 2 zijn debuut maakt op de autosalon van Parijs in het najaar. “De basisvorm van de Hazumi is die van de nieuwe 2, alleen details als spiegels en lampen worden nog aangepast voor het productiemodel.”

We krijgen al wat meer informatie over de nieuwe 2 te horen. Bijvoorbeeld welke motoren er in het nieuwe model komen te liggen. Eén daarvan presenteert het merk in Genève als wereldprimeur, de 1.5 SkyActiv-D. De woordvoerder verwacht dat deze motor de strenge CO2-eisen voor 14 procent bijtelling wel zal halen: “We doen ons best om de CO2-uitstoot laag genoeg te krijgen.” Naast de diesel krijgt de nieuwe 2 een 1.5 benzinemotor. Dat zijn voorlopig de enige krachtbronnen die Mazda gaat leveren in zijn nieuwe, compacte model.

Het interieur van de Hazumi is in tegenstelling tot de buitenkant niet erg realistisch, maar de PR-man weet ons te vertellen dat de 2 net als de 3 een laag dashboard met een ‘los’ beeldscherm bovenaan de middenconsole krijgt, waardoor het geheel minder massief overkomt.