Ford introduceert de Fiesta Hot Hatch Edition. Dat is een Fiesta met de looks van een ST maar met de motor van een doorsnee Fiesta.

Ford brengt een ode aan de Fiesta ST, die volgens het merk de ‘beste hot hatch van dit moment is’. De Fiesta Hot Hatch Edition heeft de looks van de ST maar is verder een gewone Fiesta met 100 pk sterke 1.0 Ecoboost-motor.

Met 16 inch lichtmetalen wielen, een grote achterspoiler, side skirts, sportbumpers en een diffusor probeert de Fiesta Hot Hatch Edition indruk te maken. Optioneel is de rode of zwarte striping, Ford vraagt daar 240 euro extra voor.

Het sportieve uiterlijk wordt aangevuld door een luxe uitrusting. Airconditioning, een navigatiesysteem, audio met mp3- en cd-speler en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening: het is allemaal standaard.

De Fiesta Hot Hatch Edition is verkrijgbaar in drie kleuren en als drie- en vijfdeurs. De prijs bedraagt 18.400 euro, de vijfdeurs kost 500 euro meer. Ford heeft nu tijdelijk een inruilactie, waardoor je 1.000 euro korting krijgt.