Huidige generatie VW Golf

Steeds meer details over de nieuwe generatie Volkswagen Golf worden bekend. Zo wordt nu duidelijk dat er een cross-over-uitvoering in de planning staat.

Het Britse Car Magazine onthult dat de achtste generatie Volkswagen Golf een nieuwe carrosserievariant krijgt: die van compacte SUV cross-over. Om deze te onderscheiden van de Volkswagen Tiguan krijgt de nieuwe SUV behalve de naam ook het familiegezicht van de Golf mee. Bovendien zou de volgende generatie Tiguan hoger in de markt gezet worden. 

De van de Golf af te leiden SUV zal niet alleen cosmetisch aangepast worden. Volgens Car wordt de auto voorzien van techniek zoals 4Motion vierwielaandrijving, adaptieve schokdempers, een off-road rij-modus en Hill Descend-assistentiesysteem. Aan de andere kant moet je geen die-hard terreinwagen verwachten.

De cross-over arriveert niet voor 2017 of 2018, wanneer de volgende (achtste) generatie Golf verschijnt. In Europa zal de SUV grofweg dezelfde wielbasis krijgen als de hatchback, voor China en de V.S. verschijnt een uitvoering met langere wielbasis. Verwacht de standaard benzine- en dieselmotoren als in de Golf hatchback, en mogelijk ook een plug-in ('GTE') versie van de cross-over.