BMW biedt de 2 Serie Active Tourer binnenkort ook met xDrive vierwielaandrijving aan. Het is de eerste keer dat BMW een in de basis voorwielaangedreven auto van het xDrive-systeem voorziet.

De BMW 2 serie Active Tourer is er binnenkort ook met vierwielaandrijving. Dat is bijzonder, want xDrive was tot nu alleen verkrijgbaar op auto’s die in de basis achterwielaandrijving hebben. De 2 Serie Active Tourer heeft aandrijving op de voorwielen.

BMW biedt vierwielaandrijving straks aan op de twee sterkste motoren, de 225i en 220d. xDrive wordt standaard geleverd met een achttraps automatische versnellingsbak, waarmee het verbruik binnen de perken moet blijven. Om die reden worden in normale omstandigheden alleen de voorwielen aangedreven. Het extra gewicht van het xDrive-systeem is 61 kilogram. BMW geeft voor de 225i benzinemotor een verbruik op van 6,4 l/100 km (1 op 15,6), de 220d xDrive dieseluitvoering verbruikt 4,6 l/100 km (1 op 21,7).

De verdeling van de aandrijfkrachten wordt volledig automatisch geregeld. In het uiterste geval kan het xDrive-systeem 100 procent van de krachten naar de achterwielen sturen.

De prijzen van de 2 Serie Active Tourer zijn nog niet bekend.