Toyota C-HR Concept

Toyota is een van de weinige merken die nog geen compacte SUV cross-over in het gamma heeft. Daar komt nu verandering in. 

Toyota heeft een teaser verstrekt van een conceptcar met de naam C-HR. Het merk neemt de conceptcar mee naar de autosalon van Parijs. De afbeelding geeft de contouren weer, met een behoorlijk platte achterruit en een dakspoiler. De brandende achterlichten vallen direct op. Toyota spreekt over een 'innovatieve visie voor een compact cross-over model'. 

Dat betekent dat de voorziene auto onder de Rav4 in het assortiment zou moeten komen. Toyota is een van de weinige merken die nog geen cross-over te bieden heeft in het B- of C-segment. Als de conceptcar het tot productiemodel schopt zal deze nieuwkomer op moeten boksen tegen een groot aantal concurrenten, waaronder de Ford EcoSport, Nissan Juke, Mitsubishi ASX en de aanstaande Honda HR-V. 

De Toyota C-HR Concept belichaamt tegelijkertijd de nieuwe designtaal van het Japanse merk. Daarnaast belooft Toyota dat de hybride cross-over aantrekkelijke rij-eigenschappen zou bezitten. Op 2 oktober aanstaande onthult Toyota de C-HR, dan kunnen we er meer over vertellen. Overigens zal ook de waterstofauto Toyota Mirai in Parijs te zien zijn.