Een dikke zescilinder en een krachtige hybride-uitvoering. Dat waren tot nu de enige motoren die Lexus heeft aangekondigd voor de nieuwe RX. Daar komt nu een viercilinder 2.0 turbomotor bij.

Lexus gaat de nieuwe RX ook leveren met een nieuwe 2.0 turbomotor. Deze motor kennen we uit de NX en heeft een vermogen van 228 pk. Lexus koppelt het blok in de RX aan een zestraps automaat. Het merk belooft een laag verbruik en een lage CO2-uitstoot.

Met name die laatste waarde zal bepalend zijn of de RX 200t ook naar Nederland komt. Lexus heeft voor Nederland tot nu toe nog geen indicatie gegeven van welke motoren er geleverd gaan worden, maar het is aannemelijk dat in ieder geval de 300 pk sterke hybride-uitvoering met 3.5 V6-motor erbij zit. De RX 200t zou, als de CO2-uitstoot goed is, een aantrekkelijk geprijsd model aan de onderkant van het assortiment kunnen worden. In Nederland is de CO2-uitstoot gekoppeld aan de BPM-belasting, dus het nog even wachten hoe dat allemaal uitpakt.

De nieuwe Lexus RX, die begin deze maand werd onthuld op de autoshow van New York, verschijnt eind dit jaar bij de dealers. Prijzen zijn nog niet bekend.