Volkswagen heeft enkele subtiele vernieuwingen doorgevoerd aan de Golf Cabrio. De belangrijkste zijn: nieuwe bumpers, nieuwe wielen, moderne multimediasystemen en schonere motoren.

Ja, kijk maar goed. Dít is de vernieuwde Volkswagen Golf Cabrio. Volkswagen voert traditioneel geen grote uiterlijke wijzigingen door om de restwaarde niet onder druk te zetten. En dus moet de Golf Cabrio het doen met een vernieuwde voorbumper, wijzigingen aan de vorm van de dorpels en subtiele vernieuwingen aan de achterbumper. Verder zijn er zes nieuwe kleuren, zes nieuwe wieldesigns en een nieuwe kleur voor de cabriokap.

Binnenin heeft Volkswagen een nieuw stuur gemonteerd en zien we nieuwe bekleding op de stoelen en portieren. Verder zijn er nieuwe sierstrips en voor de duurdere modellen modernere multimediasystemen, zoals die ook in de andere Golf-varianten zijn te vinden.

Onder de motorkap zijn de wijzigingen eveneens bescheiden. De huidige benzine- en dieselmotoren, met vermogens van 105 tot 220 pk, blijven in het assortiment. Ze voldoen nu aan de Euro6 uitlaatgasnorm en hebben groenere energielabels, maar verbruik en CO2-uitstoot blijven gelijk.

Volkswagen presenteert de vernieuwde Golf Cabrio op de IAA in Frankfurt volgende maand. Prijzen zijn nog niet bekend.