De eerste foto’s van de nieuwe Toyota Prius zijn gelekt. Daarop is te zien dat Toyota de Prius een radicaal nieuw design heeft gegeven.

Toyota gooit het bij de nieuwe Prius over een andere boeg, voor wat betreft het uiterlijk van de auto. De kenmerkende basisvorm is gebleven, maar verder is alles anders. Wilde vormen, scherpe vouwen en opvallende lichtunits voor en achter geven de Prius een heel nieuw gezicht. De nieuwe Prius vertoont overeenkomsten met de Mirai, de waterstofauto van Toyota die nog niet in Nederland leverbaar is.

De eerste foto’s van de nieuwe Prius zijn via Facebook uitgelekt. Ze zijn geschoten in een vliegtuig, waarschijnlijk zijn de auto’s op weg naar Las Vegas - waar het nieuwe model zijn werelddebuut beleeft op 8 september. We hopen de nieuwe Prius een week later ook op de autoshow van Frankfurt te mogen begroeten.

De nieuwe Prius staat op een heel nieuw platform, dat de auto – geheel in lijn met het nieuwe uiterlijk – dynamische rij-eigenschappen moet geven. De hybride aandrijflijn bestaat onveranderd uit een 1.8 benzine en een elektromotor, maar betere accu’s zorgen voor een grotere elektrische actieradius. Er gaan geruchten die spreken over 50 kilometer.

Op 8 september weten we meer en dan lees je alle informatie over de nieuwe Prius uiteraard op deze website.