Ford Focus Electric

Ford kondigt een nieuwe generatie van de Focus Electric aan. Het model wordt in de loop van 2016 onthuld en komt in 2017 op de markt.

Ford kondigt een reeks van nieuwe elektrische en semi-elektrische modellen aan. In 5 jaar tijd wil het merk dertien auto’s op de markt brengen met deels of volledig elektrische aandrijving. De vernieuwde Ford Focus Electric is de eerste en wordt in de loop van 2016 onthuld. De productie start eind volgend jaar en dus staat de auto begin 2017 in de showrooms.

De nieuwe Focus Electric heeft een actieradius van 160 kilometer en probeert met digitale rijhulpjes de bestuurder het maximale uit de accu's te laten halen. Zo is er een ‘remcoach’ die je leert om zo efficiënt mogelijk te remmen. Ford belooft dat het nieuwe model met een snellader in een halfuur voor 80 procent kan worden opgeladen.

De Focus is de eerste in een reeks van dertien elektrische auto’s en hybrides. Ford wil deze modellen in 5 jaar tijd op de markt brengen. Het is niet waarschijnlijk dat alle elektro-Fords naar Nederland komen, maar het blijft zeker niet bij alleen de Focus Electric voor de Europese markt. In 2020 moet 40 procent van het modelgamma voorzien zijn van een (semi-)elektrische versie.