Toyota heeft de prijzen van de nieuwe Prius bekend gemaakt. De hybrideauto is per direct te bestellen vanaf 29.995 euro. Rijden kan vanaf februari.

Toyota zet in februari de nieuwe Prius bij de dealers en opent nu de orderboeken. Het nieuwe model kost minimaal 29.995 euro en is er in vier uitvoeringen: Aspiration, Dynamic, Executive en speciaal voor zakelijke rijders de Business Plus. De aandrijflijn is in alle gevallen dezelfde: een 1.8 benzinemotor en een elektromotor, die samen goed zijn voor een systeemvermogen van 122 pk. Met een CO2-uitstoot 70 g/km komt de Prius in aanmerkingen voor 21 procent bijtelling in 2016.

De standaarduitrusting van de Prius is omvangrijk, met onder andere LED-koplampen, smart entry met startknop, een lichtsensor, airconditioning met automatische klimaatregeling en passagiersdetectie, een head-up display, het Toyota Touch 2 multimediasysteem met twee 4,2-inch beeldschermen, digitale radio en een achteruitrijcamera.

Verder is elke Prius uitgerust met een uitgebreid pakket aan actieve veiligheidssystemen, zoals een noodremsysteem met voetgangersdetectie, een lijnassistent, automatisch grootlicht, een verkeersbordenlezer en actieve cruise control.

Naast de vier genoemde uitvoeringen biedt Toyota tijdelijk de First Edition aan, met als extra’s bovenop de basisuitrusting een navigatiesysteem, parkeersensoren, verlichte dorpellijsten en 17 inch lichtmetalen wielen. De First Edition is verkrijgbaar in de kleuren wit, blauw en zwart en herkenbaar aan de speciale badge.

Alle prijzen vind je hieronder in de tabel.

Prijzen Toyota Prius
Aspiration 29.995 euro
Dynamic 31.995 euro
Executive 35.995 euro
Business Plus 31.495 euro
First Edition 33.490 euro