Skoda Yeti Laurin & Klement

De grote broer van de Skoda Yeti, die eind 2016 onthuld wordt, zal geen Snowman gaan heten. Welke naam wel - en meer details - lees je hier nu.

Al eerder meldden we dat Skoda eind 2016 met een nieuwe SUV komt die groter wordt dan de Yeti (hier afgebeeld). De nieuweling, die als vijf- én zevenzitter verschijnt, zal 4,60 tot 4,75 meter lang worden. Lange tijd is deze SUV aangeduid als de Skoda Snowman; dat past mooi bij de Yeti, het vermeende monster uit de Himalaya dat ook wel 'de verschrikkelijke sneeuwman' heet. 

De Duitse media menen nu te weten dat de officiële naam Skoda Kodiak wordt. We denken daarbij meteen aan de sterke beer die meester is op het gelijknamige eiland in Alaska en andere Noord-Amerikaanse regionen. Hoe terreinwaardig de SUV wordt zal trouwens afhangen van de uitvoering: klanten zullen kunnen kiezen uit een voorwiel- en All-Wheel-aandrijving. 

De Skoda Kodiak zal gebouwd worden op het MQB-platform van de Volkswagen Groep, meer specifiek: op de verlengde Tiguan-variant. Deze basis maakt het mogelijk om niet alleen benzine- en diesel-Kodiaks uit te brengen maar ook een plug-in hybride variant. De nieuwste techniek, waaronder energie terugwinning en cilinder de-activering, zal volgens de Duitse media aanwezig zijn.  

Net als bij de Skoda Yeti wordt ook voor de Kodiak een hoog dak verwacht. Skoda blijft ten slotte het merk dat veel ruimte wil bieden. Ook op prijs wil het Tsjechische merk gaan concurreren. Het magazine AutoBild waagt zich zelfs aan een richtprijs 'vanaf 24.000 euro'. Preciezere informatie verwachten we in het najaar van 2016. Mogelijk debuteert de Skoda Kodiak dan op de autosalon van Parijs.