Zelfrijdende Ford Mondeo

Ford heeft de kennis van Google ingeroepen voor de ontwikkeling van een zelfrijdende auto. De twee bedrijven gaan daarvoor een joint venture aan.

Google gaat zijn ervaring op het gebied van zelfrijdende auto’s delen met Ford. Dat meldt Yahoo Autos op basis van bronnen die nauw betrokken zijn bij het project. De samenwerking wordt bekend gemaakt op de CES elektronicabeurs, die begin januari plaatsvindt.

Dat Ford een zelfrijdende auto op de markt wil brengen is geen geheim, het merk werkt op dit moment zelf aan techniek die dat mogelijk moet maken. Eerder deze maand ging de eerste auto de weg op in Californië (foto). Door met Google samen te werken haalt Ford heel veel kennis op het gebied van autonoom rijden in huis. De internetgigant heeft er - met meer dan 50 auto’s - al 1,3 miljoen praktijkkilometers op zitten.

Voor Google biedt de samenwerking een mogelijkheid om de techniek te vertalen naar een straatauto. Het bedrijf bouwde zelf een klein autootje als demonstratievoertuig, maar heeft een autofabrikant nodig om de techniek groots uit te rollen. De samenwerking met Ford is niet exclusief, ook andere automerken kunnen bij Google aankloppen.