Volkswagen Passat GTE

Zakelijke rijders die in de markt zijn voor een nieuwe leaseauto later dit jaar kunnen hun interesse in de Volkswagen Passat GTE met 7 procent bijtelling nu al kenbaar maken bij de dealer. Bestellen kan vanaf mei.

Volkswagen start met het noteren van de namen van geïnteresseerden voor de Passat GTE met 7 procent bijtelling. De eerste duizend productie-exemplaren van de auto worden verdeeld onder de vroege vogels.

De voorinschrijving omzetten in een bestelling kan vanaf mei, dan maakt Volkswagen ook de prijzen van de plug-in hybride Passat bekend. De GTE komt als Limousine en Variant en wordt geleverd vanaf september. Nederland krijgt van de fabrikant voorrang bij de levering van de auto’s, omdat de bijtelling voor plug-in hybrides als de Passat op 1 januari 2016 naar 14 procent gaat. Het merk wil dus dit jaar nog zoveel mogelijk auto's afleveren.

De Passat GTE heeft de aandrijflijn van de Golf GTE aan boord, een 1.4 TSI benzinemotor en een elektromotor die zijn gekoppeld aan een zestraps DSG-automaat. In de Passat leveren die motoren een systeemvermogen van 218 pk, iets meer dan in de Golf GTE. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in zo’n 8 seconden. De GTE rijdt elektrisch over een afstand van maximaal 50 kilometer.