Kia toont de eerste foto van de Sportspace Concept. Deze auto houdt het midden tussen een hatchback en een stationwagon.

Kia geeft de eerste foto’s van de Sportspace Concept vrij. Deze auto staat begin maart op de autosalon van Genève en is de voorbode van een nieuw model in het D-segment. Oftewel: de opvolger van de Optima.

Kia gooit het met de Sportspace over een andere boeg. Waar de Optima een sedan-vorm heeft, daar houdt deze Sportspace het midden tussen een hatchback en een stationwagon. De carrosserievorm zien we niet vaak maar heeft volgens Kia veel voordelen: de auto ziet er dynamisch uit en biedt tegelijkertijd veel interieurruimte.

Ondanks het woord ‘sport’ in de naam, biedt de Sportspace volgens het merk veel comfort. Kia zegt dat de Sportspace ‘een nieuw licht op het begrip Grand Tourer laat schijnen’. Het is nog niet duidelijk of de productieversie van de Optima-opvolger ook de kenmerkende carrosserievorm krijgt. Daar hopen we op de autosalon van Genève meer duidelijkheid over te krijgen.