Kia heeft meer details bekend gemaakt over de Sportspace Concept. Onder de sportief ogende koets huist een hybride aandrijflijn.

Kia geeft meer informatie vrij over de Sportspace Concept die volgende week op de autosalon van Genève debuteert. Deze sportief vormgegeven concept car blikt vooruit naar de volgende generatie Optima en heeft een hybride aandrijflijn.

De Sportspace Concept is een dieselhybride, met 1.7 dieselmotor met conventionele turbo en een elektrische turbo. Die laatste werkt op een eigen 48-volt circuit. Het voordeel van deze opzet is dat de techniek eenvoudiger en goedkoper is dan bij een conventionele aandrijflijn. Het is dan ook aannemelijk dat Kia deze techniek in de volgende generatie Optima gaat toepassen.

De 4,85 meter lange Sportspace houdt het midden tussen een hatchback en een stationwagon. Het interieur is vervaardigd uit materialen als leder, aluminium en koolstofvezel en herbergt enkele nieuwe handigheidjes. Op de vloer van de bagageruimte zijn rollen aangebracht, die het naar binnen schuiven van bagage vereenvoudigen. Als de auto wordt gestart dan verzinken de rollen in de bodem, om te voorkomen dat de spullen in de bagageruimte gaan schuiven. Voor het vervoeren van ski’s heeft Kia een een speciaal skivak aangebracht tussen de twee achterste stoelen.

Op de autosalon van Genève volgende week kunnen we de Sportspace voor het eerst live aanschouwen.