Opel breidt het aanbod van de Adam verder uit met de toevoeging van een Swing Top-dak en een Easytronic versnellingsbak.

Nóg meer keuze bij de Opel Adam. Het merk breidt het assortiment van de auto uit met het Swing Top cabriodak. Dit dak was tot nu toe alleen leverbaar op de stoere Adam Rocks en opent in 5 seconden. Omdat de kap tot aan de C-stijl opent neemt het geen bagageruimte in. Openen en sluiten kan tot 140 km/u. De meerprijs voor het Swing Top-dak bedraagt 1.495 euro.

Opel levert de Adam voor het eerst ook met een automatische versnellingsbak. Het gaat hier om een zogenaamde gerobotiseerde handbak, die Easytronic 3.0 heet bij Opel. Deze transmissie heeft vijf versnellingen en kan alleen gekoppeld worden aan de 1.4 EcoFlex benzinemotor. Die is dankzij de nieuwe versnellingsbak 0,4 l/100 km zuiniger en 10 g/km CO2 schoner. De Adam 1.4 EcoFlex Easytronic is er vanaf 16.795 euro en is direct leverbaar.

Naast de twee bovenstaande nieuwtjes heeft voegt Opel nog twee nieuwe kleuren, met de namen Forget about Grey en Greenfellas (foto's) toe aan het toch al indrukwekkende palet.