De sneeuw zorgde ervoor dat auto’s in Nederland deze week voornamelijk stil stonden. Gelukkig was er genoeg autonieuws te lezen, om de tijd te doden in de file. Deze week hadden we onder andere interessant bijtellingsnieuws en blikten we alvast voorzichtig vooruit naar de autosalon van Genève in maart.  

Laten we beginnen met het bijtellingsnieuws, dat is iets waar heel veel mensen blij van worden. Deze week werd bekend dat de keuze van auto’s met 14 procent bijtelling weer wat groter is geworden. De Fiat Punto 1.3 MultiJet is vanaf mei weer verkrijgbaar met 14 procent bijtelling en Opel heeft een uitvoering van de nieuwe Corsa (driedeurs 1.3 CDTI met halfautomaat) in de 14 procent bijtellingsklasse weten te krijgen.

De autosalon van Genève komt dichterbij. In maart brengt Autokopen.nl live verslag uit vanaf de beursvloer en deze week kregen we alvast een preview van wat we daar gaan zien. We ontvingen aankondigingen van onder andere de Renault Kadjar (volgende week de eerste foto’s), Volkswagen Golf GTD Variant (foto 1), Honda Civic Type R en de McLaren 675LT.

Het meest opmerkelijke autonieuwtje kwam deze week uit eigen land, Spyker blijkt namelijk toch niet failliet te zijn. De rechter heeft een eerder besluit van een lagere rechtbank om het merk failliet te verklaren terug gedraaid.

Uiteraard presenteerden we deze week ook weer een nieuwe autotest, we hebben de Lexus NX uitgebreid voor je aan de tand gevoeld.