Het ontwerp van de nieuwe sportauto van Toyota staat vast. “Mensen zullen verbaasd zijn over hoe goed de auto eruit ziet.”

De ontwikkeling van de nieuwe sportauto van Toyota vordert gestaag. Een bron die nauw betrokken is bij het project heeft tegen motoring.com.au gezegd dat de auto niet op de huidige modellen van Toyota lijkt: “Mensen zullen verbaasd zijn over hoe goed de auto eruit ziet.”

De sportauto wordt met een lengte van zo’n 4,50 meter ongeveer net zo groot als de Porsche 911. Toyota ontwikkelt de techniek van het model samen met BMW, dat met een eigen versie van de auto komt. De twee merken zetten in op een leeggewicht van 1.300 kilogram. Om dat te bereiken krijgt de auto een aluminium spaceframe en koolstofvezel bodypanelen. 

De Toyota sportauto krijgt een 3,0 liter zescilinder benzinemotor, die zo’n 340 pk produceert. Er komt ook een plug-in hybride aandrijflijn, waarbij de zescilinder hulp krijgt van een elektromotor. Het gecombineerde vermogen van deze versie komt op zo’n 480 pk.

Volgend jaar krijgen we waarschijnlijk een concept car te zien die in de buurt komt van het uiteindelijke ontwerp. De FT-1 Concept (foto’s) diende als inspiratiebron. De sportauto komt pas in 2018 op de markt.